FÅ FLERE DELTAGERE TIL JERES ARRANGEMENT

Motionsløbsbranchen har ændret sig meget de sidste par år med et enormt udbud af løb. I danmark er antallet af motionsløb oppe på ca. 1.600 løb om året, det er i snit ca. 4 løb om dagen! Samtidig med udbuddet af løb, er udvalget af løbstyper også udvidet og langt de fleste motionsaktive vælger at deltage i forskellige typer af løb, dvs at loyaliteten er ikke den samme som den har været.

Markedsmætningen er en realitet, og de fleste arrangementer oplever en kraftig tilbagegang af tilmeldte deltagere, hvilket er helt naturligt set i lyset af at efterspørgslen ikke har ændret sig - der bliver ikke flere deltagere, blot flere arrangører der skal deles om den samme pulje.

Kravene til markedsføring er i den grad skærpet i kampen om deltagernes gunst, samtidig med kravet om at deltagerne vil have en øget totaloplevelse hver gang.

Hvordan får I så flere deltagere til jeres arrangement?

Hvis vi tager udgangspunkt i hvervningen af deltagere, er det er i virkeligheden enkelt. I skal kende jeres deltagerprofil - hvem kunne være interesseret i netop jeres løbsprofil (område, distancer, løbstype etc.)? Når I kender den typiske deltagerprofil, kan I begynde at skabe kendskab til jeres arrangement gennem en lang række platforme som f.eks. email, sociale medier, radio, tv, flyers, magasiner, fællestræning m.fl. 

Hvilke platforme skal man vælge?

Der er flere parametre at udvælge dette fra: økonomi, spredning, match, måling, re-marketing, re-targeting m.fl.

Hvis man tager de forskellige platforme fra en ende af, hvor den billigste metode er først (vi har udvalgt de mest relevante), får vi:

Email til tidligere deltagere

Det er let (og naturligt) at sende en mail til forrige års deltagere, matchet er 100% da man ved de har deltaget tidligere. Udfordringen her er at det jvf. markedsføringsloven kræver et specifikt samtykke til dette. Man må altså ikke bare sende en mail til alle tidligere deltagere uden et klart samtykke om dette. Det er vores klare overbevisning at kun ganske få har indhentet dette samtykke korrekt og markedsføringen i værste tilfælde er ulovlig.

Facebook opslag på siden

Fungerer lidt på samme måde som med email til tidligere deltagere, dog ses den slags opslag kun af ca. 2% af følgerne og antallet af klik til tilmeldingsiden er så lavt som 0,7%, så det giver stort set ingen konvertering. Like af opslag er ikke en garanti for salg, det er blot en tilkendegivelse! Facebook opslag er også fint til at drive folk mod tilmelding til nyhedsbrev.

Facebook sponsoreret opslag

Er et opslag som eksponeres overfor en defineret målgruppe, udfordringen her er at du ikke kender dine modtagere, selvom du har angivet "Halvmarathon", "København", "Aldersgruppe" - kræver det at folk har en reel interesse for det og ikke blot liker. Facebook ved ikke om du er hyppig deltager i halvmarathon i københavn, deres algoritme gætter på dine opslag og interesser. Facebook som markedsføringskanal er billigt og nemt, men giver stort set ingen salg. Udfordringen er her at man ikke kan måle på indsats, opfange købssignaler og justere markedsføringen. Statistikken er den samme eller ringere som ved alm. opslag.

Email markedsføring

Den traditionelle email markedsføring er stadig nummer ét når det kommer til konvertering. Ifølge ReachMail, åbnes email af gns. 23,73% og indholdet ses af ca. 90%. Antallet af klik ligger gns. på ca. 3,75%, hvilket giver langt flere konverteringer. Samtidig er email personligt og der  kan opfanges købssignaler med justering efterfølgende. Ressourcemæssigt er email marketing tungere end sociale medier, både på systemudgifter og redaktionelt. Endnu en styrke ved email, er at man konstant kan kvalificere sine brugere og bedre skræddersy kampagner mod netop den enkeltes behov og interesser (foretrukne løbstyper, distancer, lokation o.s.v.). 

Magasiner/Flyers

Er en fin(dog økonomisk krævende) måde at skabe kendskab overfor et snævert begrænset antal relevante deltagerprofiler, men skaber ikke reel trafik og dermed ingen måling og justering.

Klassisk Mediepartner

Nogle arrangører vælger at benytte såkaldte mediepartnere som f.eks. "mediehuse", hvor man får nogle microbannere placeret på sider, der i forvejen drukner af snesevis af andre bannere som ingen relevans har i forhold til arrangementet eller modtageren specifikt. Det er efter vores erfaring (i dialog med mange arrangører) at det ikke giver noget særlig salg da modtagerne spænder bredt. Samtidig er det en relativ dyr markedsføring da prisen for et salg (kommision) typisk er mellem 40-100,- pr. salg - af totalsalget da der ikke er mulighed for tracking! Fordelen er dog at man ikke selv skal gøre noget aktivt i forbindelse med markedsføringen.

Hvad er så den bedste metode?

Der findes generelt nok ikke en bedste metode, men i forhold til markedføring af arrangementer, handler det om at skabe en kritisk masse, f.eks. et nyhedsbrev (også drevet gennem Facebook), som man kan markedsføre overfor. Nogle benytter andres "nyhedsbreve"/deltagermails som en slags co-branding, vær dog opmærksom på at der er indhentet lovlig samtykke til dette, da det kan koste dyrt.

Når man skabt en kritisk masse, kan man begynde at udsende nyhedsbreve til abonnenterne og måle på klik/adfærd og efterfølgende tilpasse markedsføringen. Har man samtidig benyttet sig af Facebook pixel, kan man lave en effektiv re-targeting gennem skræddersyede Facebook-kampagner overfor præcis dem der har vist interesse (opsamling af købssignal). Denne kombination er særdeles effektiv.

Vil du vide mere om HVORDAN VI KAN HJÆLPE JER MED AT NÅ UD TIL DEN RIGTIGE MÅLGRUPPE på det rette tidspunkt?

Læs mere om hvad vi kan hjælpe dig/jer med i markedsføringen af jeres arrangement. Vi er danmarks største medie for motionsaktive. Mere end 70% af alle motionsaktive danskere, modtager ugentlig vores nyhedsbrev.

Læs mere