HVORNÅR, ER DET BEDSTE TIDSPUNKT AT SENDE TILBUD PÅ STARTNUMRE?

Tidspunktet for hvornår det er bedst at sende en mail med tilbud af startnumre, afhænger af flere ting. Forudsat at man har udsendt mailen på bedst tænkelige tidspunkt for højeste åbenrate, gælder det om at have kendskab til den enkelte modtagers profil. Det er naturligvis et større arbejde at holde styr på, hvornår hver eneste nyhedsbrevsmodtager ønsker at modtage tilbud (adfærd baseret på klik, åbninger m.m.). Har man ikke den information, må man bruge det generelle billede for en bestemt målgruppe (f.eks. information indhentet via statistikker, brugerundersøgelser/spørgeskemaer og polls).

Typen af arrangement, har en reel betydning for hvornår en potentiel deltager er modtagelig overfor tilbud da nogle arrangementer kræver længere forberedelse. F.eks. Triathlon og Marathon, dvs at der er større tilbøjelighed til at købe et startnummer i god tid, typisk 6 mdr. før afvikling. (kilde: SportPicture Poll)

Efterspørgslen er også en væsentlig faktor. Har et arrangement en stor efterspørgsel og samtidig et begrænset antal startnumre, tilsidesættes normal adfærd for behov af køb af startnummer og deltagerne bliver pro-aktive i forbindelse med køb af startnummer. Det er dog de færreste arrangementer der er fuldtegnet.

Udbud er ligeledes en faktor man bør kalkulere med. Antallet af arrangementer er har været i kraftig vækst, samtidig med at udvalget af arrangementstyper er øget. Deltagerne har langt flere muligheder på tværs af arrangementstyper og vælger ofte at prøve noget forskelligt, noget nyt måske. I lyset af dette, kan der være en tendens til at flere venter med at tage en beslutning til sidste øjeblik, specielt på arrangementer som ikke kræver større forberedelse.

Vi har spurgt vores abonnenter, hvornår de helst ville have tilbud på startnumre og nedenfor kan du se hvad de svarede. Statistikken er baseret på mere end 3.000 besvarelser.

Det burde ikke overraske at man som arrangør, med stor fordel, burde tilbyde næste års tilmelding umiddelbart efter indeværende års arrangement. Deltagerne har stadig en frisk erindring om deltagelsen, så det er her der kan hentes en bunke tilmeldinger så man ikke står i de sidste uger og er desperat med rabatter og lign.

Læs også vores artikel om rabat, "ER RABATTEN RELEVANT I FORHOLD TIL HVORNÅR MAN TILMELDER SIG?"